Ett hål i vägen
1 av 5
I måndags upptäcktes ett stort hål i vägen ner till Stora Stöten. Foto: Emma Hulander.
Ett hål i vägen
2 av 5
Ingmar Borgström, naturgeograf vid Stockholms Universitet har sett bilderna på hålet och enligt honom så handlar det om ett slukhål. Foto: Emma Hulander.
Anna Björkman, verksamhetschef vid Falun gruva
3 av 5
Skulle vi känna minsta oro eller tveksamhet, då kommer vi stänga besöksgruvan, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falun gruva. Foto: Emma Hulander.
Ett hål i vägen
4 av 5
Foto: Emma Hulander.
Falu gruva
5 av 5
Foto: Emma Hulander.

Ingen oro för säkerheten efter slukhålet i Stora Stöten

3:38 min

I måndags upptäcktes ett stort hål i vägen ner till Stora Stöten. Enligt Falu Gruvas verksamhetschef så finns ingen oro för att fler hål ska uppstå.

– Och skulle vi känna minsta oro eller tveksamhet, då kommer vi stänga besöksgruvan, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falun gruva.

Ingmar Borgström, naturgeograf vid Stockholms Universitet har sett bilderna på hålet och enligt honom så handlar det om ett slukhål.

Hör intervju med både Anna Björkman och Ingmar Borgström i ljudfilen.

Våren 2013 besiktigade en bergsingenjör Falu Gruva och pekade ut sju områden i besöksgruvan där han bedömde att risken för att stenblock skulle rasa ner och skada människor var mycket hög.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".