Sjuksköterskor saknas fortfarande

På många håll inom Landstinget Dalarna saknas det fortfarande sjuksköterskor inför sommaren. Värst är läget på Falu lasarett. Där saknas det fortfarande 15 till 20 stycken sjuksköterskor i nuläget.
Landstinget Dalarna har inte heller i år fått tag på tillräckligt många sommarvikarier. Därför har man slutit avtal med bemanningsföretag som ska fylla de tomma platserna. Dessutom så erbjuds personalen extra ersättning om de jobbar på en del av sin semester eller tar extra kvälls- eller nattpass. - Om man flyttar semestern så erhåller man 4 000 kronor per vecka som förskjuts av sin ordinarie semester, säger Carina Hedberg, personalsekretare inom Landstinget. Ersättningen för ett extra arbetspass ligger mellan 1 000 och 1 500 kronor utöver den ordinarie timlönen. Och Carina Hedberg tror att personalen måste ställa upp och jobba extra för att sommarbemanningen ska gå ihop. - Annars blir det svårt att få sommaren att gå ihop. Och det blir väl svårt ändå på vissa områden, säger Carina Hedberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".