Strippa underhåller på Malungs marknad

Till helgen är det dags för Malungs marknad igen. Och som underhållning kvällstid kan besökarna välja mellan dansband och striptease.
- Vi anser att det är ett av många inslag som tillhör en marknad. Det är säkert många som är intresserade av det, säger Evert Ryen, som är ansvarig för Malungs marknad. Är inte Malungs marknad ett familjearrangemang? - Jo, det är även ett familjearrangemang. Det här är bara ett inslag, vi har även andra artister. Tycker du det här är bra underhållning? - Det kan man tycka både si och så om. Men det finns efterfrågan på en strippa och vi försöker tillmötesgå de önskemålen. Det är upp till var och en vad man tycker. Har du inga moraliska betänkligheter om det här? - Jo, det kan man väl ha. Men vi är en kommitté som sitter och tar ut artister, och vi tycker att det här kan inte vara så störande. Det är på en avdelning där ingen under 18 år kommer in. Behöver Malungsborna mer porr tycker du? - Det kan inte jag svara på. Det är många ungdomar som besöker marknaden. Är det här bra för dem? - Det är inte första gången det är en strippa på Orrskogen och jag har inte upplevt att det är några större problem med det. Förstår du att det finns många som blir upprörda över det här? - Jo det kan jag förstå. Det är inte bara Malungs marknad som kör med strippor. Det är Kiviks och kanske någon mer. Det tycks ju fungera. Det här är bara ett inslag ytterligare på Orrskogen på lördagkväll för mogen publik, säger Evert Ryen på Malungs marknad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".