Två av många Nåsbor som kämpar för att få ner hastigheten på E 16 genom byn är, Fredrika Hult Pettersson och, Renée Petersson.
Fredrika Hult Pettersson och Renée Petersson är två Nåsbor som kämpat länge för att få ner farten på vägen. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio

Nåsborna fortsätter kampen för en säkrare väg

1:17 min

Än har Nåsbornas kamp för att få en säkrare genomfart inte gett resultat. E16 genom byn är stundtals starkt trafikerad. Renée Pettersson har flera förslag på åtgärder.

Trafiken är ofta intensiv på E16 genom byn Nås. Både vuxna och barn har svårt att cykla eller gå på ett säkert sätt eftersom det inte finns vägren eller gång- och cykelväg.

Sedan 2014 har många boende i byn kämpat för bättre säkerhet, men än har inget hänt. Familjen Pettersson bor precis vid vägkanten och de har flera förslag för att få ner hastigheten.

– Jag vill ha fartbulor och hastighetsbegränsning. Till bussarna kan det vara övergångsställen. Helst vill vi ha gång- och cykelväg så vi kan hålla oss från vägen, säger Renée Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".