Patrik Liljeglöd
1 av 2
Patrik Liljeglöd berättade att han i slutet av juli i år blev utsatt för våldtäkt under knivhot. Foto: Lisa Linder Lindberg.
Patrik Liljeglöd
2 av 2
Patrik Liljeglöd berättade om vad han varit med om idag på kommunfullmäktige. Foto: Lisa Linder Lindberg.

Falupolitiker: Jag blev våldtagen under knivhot

5:58 min

Vänsterpartisten Patrik Liljeglöd, som sitter i kommunfullmäktige i Falun, berättade på en pressträff under eftermiddagen att han i somras blev våldtagen under knivhot i Falun.

Patrik Liljeglöd uppgav under pressträffen att han tror att han blev en måltavla för brottet på grund av sitt politiska engagemang.

– Jag blev kallad för en "jävla vänster-kvinnogenitalie" och för en "förrädare", sade han.

Brottet ska enligt polisen ha skett utomhus i Falun, någon gång under sommaren. Ingen person är gripen, men en förundersökning pågår.

– Vi har gjort en brottsplatsundersökning och skickat till Nationellt forensiskt centrum, men vi väntar på analys, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisen i Dalarna.

Polisen vill inte kommentera var eller när brottet ska ha skett. Förundersökningsledaren är förtegen med hänvisning till pågående utredning.

Hör Patrik Liljeglöd berätta om händelsen i ljudfilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".