Zorn-utställning i Paris
1 av 2
Zorn själv tar emot besökarna mot en fond av en rödmålad husvägg. Foto: Margareta Svensson/Sveriges radio.
Christophe Leribault är chef för Petit Palais
2 av 2
Christophe Leribault, chef för Petit Palais. Foto: Margareta Svensson/Sveriges radio.

Första Zorn-utställningen i Paris på 111 år

1:44 min

Idag öppnar en stor retrospektiv utställning av Anders Zorns verk på Petit Palais i Paris. Det är över hundra år sen hans konst ställdes ut större skala i Paris, där han levde och verkade under några år i slutet av 1800-talet.

Utställningen är ett samarbete mellan Nationalmuseum, Zornmuseet och Petit Palais, men det är framför allt på grund av det franska museets entusiastiske chef som utställningen nu kommer till stånd.

Och Christophe Leribault, chef för Petit Palais, tror att Anders Zorn själv skulle ha varit glad över att ställas ut just här.

– Anders Zorn själv skulle naturligtvis ha blivit hedrad över den här utställningen och kanske svävar hans ande över rummen. Vi är mycket stolta över att kunna visa det här retrospektivet. Det säger chefen för Petit Palais, Christophe Leribault, som varit drivande i att utställningen nu blir av.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".