IS-terrorister och ett ben där man ser beiga byxor och svarta kängor.
De så kallade Kunskapshusen - som bland annat finns i Borlänge och som samordnar arbetet mot bland annat IS-terrorister - borde bli bättre på att samarbeta med Säpo, visar en utvärdering från Högskolan i Dalarna. Foto: TT.

Arbetet mot våldsbejakande extremism får kritik

1:27 min

De så kallade Kunskapshusen - som samordnar arbetet mot bland annat IS-terrorister - borde bli bättre på att samarbeta med Säpo, visar en utvärdering från Högskolan Dalarna.

Kunskapshusen - som samordnar arbetet mot bland annat IS-terrorister - borde bli bättre på att samarbeta med Säpo, visar en utvärdering från Högskolan Dalarna.

Hör professor Liselotte Frisk, som har varit projektledare för utvärderingen, och regeringens samordnare för våldsbejakande extremism, Anna Carlstedt, i ljudfilen.

De fyra Kunskapshusen har delvis olika fokus. I Örebro och Göteborg betraktas jihadism som den mest akuta formen av extremism. I Borlänge ses behovet ligga i att möta Vit makt-miljön.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".