Barn som leker
1 av 3
I våras när förskolan Äventyret i Säter tillfälligt behövde byta lokal valde de en som låg vägg i vägg med den psykiatriska kliniken vid Skönvik. Något som upprörde många. Foto: Tomas Oneborg/TT.
Två män med glasögon.
2 av 3
Andreas Mossberg som har sina barn på förskolan Äventyret och Ulf Månsson Ulf Månsson som är förvaltningschef för barn och ungdomsförvaltningen. Foto: Susanna Hestréus/Sveriges Radio
Två kvinnor med en förskola i bakgrunden.
3 av 3
Sandra Nyström som är förskolelärare och Kicki Järudd som är barnskötare Foto: Susanna Hestréus/Sveriges Radio

Nu är barnen tillbaka efter äventyr i Skönvik

1:41 min

Barnen på förskolan Äventyret är tillbaka i sina gamla lokaler efter att tillfälligt ha fått byta lokal till en som låg vägg i vägg med psykiatriska kliniken i Skönvik.

I våras när förskolan Äventyret i Säter tillfälligt behövde byta lokal valde de en som låg vägg i vägg med den psykiatriska kliniken vid Skönvik. Något som upprörde många.

Nu är barnen tillbaka i sina gamla lokaler och utvärderingen av vistelsen verkar nästintill bara vara positiv.

– Jag kan inte säga mycket annat än att jag som förälder varit väldigt nöjd med att lämna mina barn där, säger Andreas Mossberg som haft sina barn i Skönvik. 

Några få föräldrar valde att inte ha sina barn på förskolan under flytten. Men de allra flesta har varit nöjda med förskolans tillfälliga placering. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".