Bild på Leksands IF:s logga på en hockeytröja
Foto: Emil Holmgren.

Leksands IF sparkar två stöldmisstänkta anställda

2:53 min

Leksands IF väljer nu att sparka två personer inom föreningen som misstänks ha stulit material värt 50 000 till 60 000 kronor från föreningen och sålt det vidare.

Det var Dalarnas Tidningar som tidigare i veckan avslöjade att material för mellan 50 000 och 60 000 kronor stulits. Enligt föreningen rör det sig om två olika fall.

Först polisanmälde man att hockeyutrustning från föreningen förekommit på olika annonssidor, och i det fallet är en person misstänkt för stöld och häleri. Ytterligare en medarbetare trädde sedan fram och erkände att även hen sålt utrustning vidare för egen vinning.

– Det som hänt är inte förenligt med våra värderingar och hur vi tillsammans skall vårda klubbens varumärke och ekonomi in i framtiden, säger Christer Plars, vd för Leksands IF, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Leksands IF att man är överens med dom två anställda om att dom ska lämna sina arbeten med omedelbar verkan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".