Viktor Zakrisson (S), oppositionsråd, och Ulrika Liljeberg (C), kommunalråd, i Leksand
Viktor Zakrisson (S), oppositionsråd, och Ulrika Liljeberg (C), kommunalråd i Leksand Foto: Beatrice Åström och Eva Rehnström/Sveriges Radio
Ett år till valet

Leksandspolitikerna: Vi glömmer inte bort byarna

5:51 min

Ungefär var fjärde person bor i någon av byarna i Leksand och bland det finns flera där som tycker att de inte får ta del av kommunens pengar. Men Ulrika Liljeberg (C) och Viktor Zakrisson (S) håller inte med.

I Insjön finns flera stora företag vilket innebär att det kommer in en hel del skattepengar till kommunen. Men där stängde kommunen i år ner den öppna förskolan.

– Kommuner stödjer människor oavsett var det bor, behöver man hemtjänst, extra stöd i skolan eller bygglov så hjälper vi dig oavsett var du bor. Men visst är det så att vissa saker bara finns på en plats i kommunen, säger Ulrika Liljeberg (C), kommunalråd.

– Glömmer bort och glömmer bort, det är som Ulrika säger att allt inte kan finnas överallt men det finns säkert saker vi kan göra bättre. Vi från Socialdemokraterna vill till exempel  inrätta kommunala servicepunkter där man någon dag i veckan kan få stöd och service i sin by någon dag i veckan, säger Viktor Zakrisson (S), oppositionsård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".