Fredrik Reuter och Torbjörn Johnsen leder medlemsorganisationen, Skogsforum som arrangerar Gallringsdagarna i Rämshyttan.
1 av 2
Fredrik Reuter och Torbjörn Johnsen leder medlemsorganisationen, Skogsforum som arrangerar Gallringsdagarna i Rämshyttan. Foto: Stefan Ubbesen.
Manila Ali och Jenny Karlsson arbetar vid Skogsstyrelsen och finns på plats under Gallringsdagarna i Rämshyttan för att berätta om sitt arbete.
2 av 2
Manila Ali och Jenny Karlsson arbetar vid Skogsstyrelsen och finns på plats under Gallringsdagarna i Rämshyttan för att berätta om sitt arbete. Foto: Stefan Ubbesen.

Gallringsdagar lockar tusentals till Rämshyttan

2:56 min

Ett par tusen besökare väntas i helgen till skogen i Rämshyttan då det är dags för andra upplagan av Gallringsdagarna.

Skogsforums Gallringsdagar lanserades ifjol som ett mellanting mellan skogsmässa och kunskapsdagar. 

Nu är det snart dags för andra upplagan av Gallringsdagarna och den här gången arrangeras de alltså i Dalarna. Ett par tusen besökare väntas besöka gallringsskogen mellan Borlänge och Ludvika.

– En del i det här är att få ut folk i skogen och diskutera gallring som skogsvårdsåtgärd också, säger Fredrik Reuter från Skogsforum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".