Elever i en skolkorridor
Foto: JESSICA GOW / TT

NTI-lärare efter hopslagningen: Det var som en bomb

3:06 min

I förra veckan fick lärare och elever på NTI-gymnasiet i Falun veta att de, inom två veckor, skulle slås ihop med Plusgymnasiet och Mikael Elias gymnasium. Och beskedet kom som en chock.

Idag har eleverna studiedag och lärarna håller på att packa ner sina grejer samtidigt som en flyttfirma packar ihop resten. På tisdag börjar eleverna igen men då på den nya skolan Drottning Blankas Gymnasieskola.

– Vi har upplevt att det gått för snabbt och det är inte förankrat på något vis, säger Markus Pettersson, som är skyddsombud och lärare på NTI-gymnasiet.

Ledningen har alltså inte meddelat varför man slår ihop skolorna men däremot har man sagt att alla får ha kvar sina tjänster det första året.

Hör intervju med läraren Markus Pettersson, en anonym lärare och Robert Schultz, rektor på plusgymnasiet och Mikael Elias gymnasium, i ljudfilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".