Anders och en bild på Källbackens förskola
Anders Danielsson - som dessutom nominerades till Årets Förskolekock - jobbar i köket i förskolan tillsammans med Jenny Rönning och Gustav Rickardsson. Foto: Lars Svan.

Åttonde plats för Källbackens Förskola i White Guide Junior

3:27 min

På Källbackens Förskola i Leksand jobbar en trio som lyckats så bra i köket, att de kom på åttonde plats i tävlingen Årets Förskolekök i White Guide Junior.

Anders Danielsson - produktionsledare för Leksands förskolor när det gäller maten, och som dessutom nominerades till Årets Förskolekock - jobbar i köket i förskolan tillsammans med Jenny Rönning och Gustav Rickardsson.

Hör intervju med Anders Danielsson om hur de jobbar här i ljudfilen.

Recept: Fransk pastagratäng med kyckling

För 4 portioner

320 gram lasagnette                     
320 gram kycklinglår eller filé      
1 paprika                              
1/2 gul lök                               
1 dl vispgrädde                      
7 dl mjölk                                 
1-2 msk ijonsenap                       
kycklingfond
salt
svartpeppar
gratängost

Gör så här:

Tärna kyckling och paprika och lök. Fräs i olja tills det får färg och krydda med salt och svartpeppar.

Fördela lasagnetter, kyckling, paprika och lök i en ugnsfast form.

Blanda grädde, mjölk, senap och kycklingfond. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå gräddblandningen i formen och strö på riven ost.

Grädda i ugn i 160 grader i ca 1 timme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".