Ansiktsbilder på Benny Rosengren och Madelene Vestin samt Sverigedemokraternas partisymbol.
Benny Rosengren har gått in som ny ordförande för Sverigedemokraterna i Dalarna efter att Madelene Vestin uteslöts - ett beslut som nu överklagas. Foto: Sveriges Radio

SD Dalarna överklagar uteslutningen av Vestin

2:49 min

Sverigedemokraterna i Dalarna protesterar mot partiets uteslutning av dalaordföranden Madelene Vestin. Under söndagen tog en oenig styrelse i Dalarna beslutet att skicka in en överklagan till partistyrelsen.

– Det känns jättebra att ett majoritetsbeslut i distriktsstyrelsen och att Falu kommunförening ställer sig bakom detta, säger Madelene Vestin.

P4 Dalarna har tagit del av dokument från Sverigedemokraterna som visar att hemliga avlyssningar av partikamrater kan vara ett av skälen till att partiet utesluter Vestin. Själv säger hon dock att hon fortfarande inte fått någon förklaring till varför hon uteslöts. 

– Överklagan kommer nog inte att ändra någonting, tror Benny Rosengren, som är ny ordförande för SD i Dalarna efter Madelene Vestin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".