En fotbollsspelare, en hockeyspelare och flera innebandyspelare
1 av 2
Nu starar våra stora lagidrotter i Dalarna ett gemensamt projekt där syftet är att underlätta för barn och ungdomar att kunna delta i flera idrotter.
Stefan Jonsson på Dalarnas Fotbollsförbund, och Maria Folmerz Andersson på Dalarnas Ishockeyförbund.
2 av 2
Stefan Jonsson på Dalarnas Fotbollsförbund, och Maria Folmerz Andersson på Dalarnas Ishockeyförbund, är delaktiga i projektet. Foto: Lars Svan.

Nu ska det bli lättare för unga att delta i flera olika sporter

2:49 min

Nu startar de stora lagidrotterna i Dalarna ett gemensamt projekt där syftet är att underlätta för barn och ungdomar att kunna delta i flera sporter.

– Allsidig verksamhet är bra för alla, och kan vi möjliggöra för barn och ungdomar att hålla på med flera idrotter så är det bra, säger Stefan Jonsson på Dalarnas Fotbollsförbund.

Säsongerna blir längre och längre och det blir därför ofta krockar för barnen och ungdomarna som vill hålla på med flera olika sporter.

Men nu drar ett projekt där de stora lagidrotterna i Dalarna - ishockey, fotboll, innebandy, handboll och bandy - jobbar för att underlätta för barn och ungdomar att kunna delta i flera sporter.

Hör mer om projektet i ljudfilen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".