Bilar på vägen vid resecentrum i Falun.
1 av 3
Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg / Sveriges Radio
Cyklist korsar väg med bilar vid resecentrum i Falun.
2 av 3
Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg / Sveriges Radio
En man tittar in i kameran och ler, bakom honom syns en stadsmiljö med ett torg och flera hus. Bilden är tagen i motljus en vinterdag.
3 av 3
Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg / Sveriges Radio

Trafikomledning och skyltning kan minska bilköerna genom Falun

2:46 min

Sedan ombyggnaden av resecentrum har trafiken i centrala Falun blivit en het fråga för många. Kommunalrådet Joakim Storck (C) vill leda om bilar och bussar där för att få bort köerna i rusningstid.

I går tog politikerna i Faluns kommunstyrelse åter upp problemet med bilköer och trafikstockningar. De godkände en rapport som förvaltningen gjort och som visar på flera åtgärder för att förbättra situationen längs Korsnäsvägen.  

– Det vi börjar med är små åtgärder som till exempel skyltning. Vi vill bland annat uppmana till att använda blixtlåsprincipen, säger Joakim Storck, som fått gehör för sitt förslag om att leda om trafiken för att minska bilköerna. 

–  Sedan ska man särskilt titta på om det går att leda om trafiken så att det går att ta bort trafiksignalerna där Korsnäsvägen korsar järnvägen/Grycksbobanan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".