Mynt i en hand.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det blir ingen skattesänkning i Gagnef

2:30 min

Centerpartiets förslag om att sänka kommunskatten i Gagnef med 29 öre röstades ner på kommunfullmäktiges möte under torsdagskvällen. Skatten ligger kvar på 23,01 procent, vilket är näst högst i Dalarna.

 – Vi ska inte ta ut mer pengar från våra kommunmedborgare än vad som behövs. Vi har redovisat ett budgetalternativ med en återställning av den skattehöjning som gjordes i fjol och det utan att medföra en besparing på nämndernas verksamhet, säger Fredrik Jarl (C).

För den som tjänar 27 000 skulle det blivit ungefär en 100-lapp mer i plånboken varje månad. Men Irene Homman (S) tycker att pengarna behövs i kommunens verksamhet.

– Jag tycker att det är viktigt att vi kan behålla vår kvalité inom både det sociala och inom barnomsorgen, och att vi dessutom kan inrätta en bemanningspool där vi kan erbjuda 28 årsarbetare en fast anställning. Vi har inte slarvat utan vi har lagt pengarna där vi tycker att de behöver ligga, säger Irene Homman (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".