Flagga med Svea hovrätts emblem på.
Svea hovrätts flagga. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

16 års fängelse för mord i Idre

2:49 min

Svea hovrätt dömer en man i 30-års åldern till fängelse i 16 år för att ha mördat en man i Idre förra våren. I tingsrätten friades mannen.

Våren 2016 hittades en man i 25-års åldern död i sitt hem i Idre. En man i 30-års åldern ställdes senare inför rätta misstänkt för att ha mördat 25-åringen.

I Mora tingsrätt så friades 30-åringen, men åklagaren överklagade domen och idag kom Svea hovrätt med sitt beslut efter att ha prövat fallet: 30-åringen döms till 16 års fängelse för mord.

Åklagaren Gun-Britt Ström säger till P4 Dalarna att hon är oerhört nöjd då hovrätten till skillnad från tingsrätten ansåg att det var styrkt att mannen i 30-årsåldern var gärningsmannen och dömer för mord.

Försvarsadvokaten till den man i 30-årsåldern som nu döms till 16 års fängelse i Svea hovrätt för mordet i Idre förra våren har just nu inga kommentarer till domen.

Den nu dömde gärningsmannen häktas och ska vara kvar i häktet till dess att domen vinner laga kraft.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".