Mikael Damberg står inomhus framför en glasmonter och tittar in i kameran. Den andra bilden visar vägskylten till Sälens flygplats.
1 av 4
Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) är med och tar första spadtaget för Sälens flygplats som planerar öppna hösten 2019. Foto: Lisa Linder Lindberg & Sofie Lind.
Fler personer som tar ett spadtag
2 av 4
Idag togs det första spadtaget till det som ska bli den nya flygplatsen i Sälen. Foto: Lisa Linder Lindberg.
Människor som står där flygplatsen ska byggas
3 av 4
Foto: Lisa Linder Lindberg.
En grävmaskin
4 av 4
Foto: Lisa Linder Lindberg.

Näringsministern: Sälenflygplatsen är ett måste för turismen

3:27 min

Idag togs det första spadtaget till det som ska bli den nya flygplatsen i Sälen. Näringsminister Mikael Damberg (S) och kommunalrådet Hans Unander (S) är överens om att flygplatsen behövs i regionen.

– Jag tror att flygplatsen kommer betyda mycket för inflyttningen, för att unga människor ska vilja bo kvar och leva här, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S).

Har bygget av flygplatsen utretts tillräckligt ur ett miljöperspektiv?

– Det är väldigt svårt att tänka sig att människor som kommer från europeiska kontinenten ska flyga till Arlanda och sen ta sig hit med bil eller tåg. Den här flygplatsen kan bidra till att den internationella turismen växer, säger Mikael Damberg.

Flygplatsen planeras öppna 2019.

Hör Mikael Damberg och Malung-Sälens kommunalråd Hans Unander (S) i ljudfilen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".