Möte om Idreskolan ikväll

Hårda sparförslag för skolorna i Idre och Särna har en längre tid vållat stor oro bland både föräldrar och lärare. I kväll väntas alla frågetecken kring förslagen rätas ut vid ett möte i Idre mellan ansvariga politiker, tjänstemän och föräldrar.
- Vi är djupt bekymrade över sparkraven som innebär en sämre skola för våra barn, säger Clas Nilsson, som är ordförande i Idres föräldraråd. Han framhåller också att en bra skola är viktig för en inflyttning till och utveckling av Idrebygden. Det senaste sparförslaget från tjänstemännen innebär en lärartäthet på 7,5 per 100 elever. Snittet för annan glesbygd ligger på 8,6 per 100 elever, en siffra som både Idre och Särna överträffar för närvarande. Inga behöriga lärare sägs upp enligt förslaget, däremot måste obehöriga lärare se sig om efter annan sysselsättning. Ungdomsgårdarna slås igen och en halv tjänst försvinner från fritids i både Särna och Idre. - Det blir tufft, men om det här förslaget tas av barn och utbildningsnämnden på onsdag tror jag att vi ska kunna klara verksamheten i höst, säger områdeschefen i Idre-Särna, Willy johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".