Halvfigursbild på Neda Mostofi som står framför en dörröppning med glasfönster och skylten Arbetsförmedlingen.
Neda Mostofi, företagsrådgivare vid Arbetsförmedlingen i mellersta Dalarna. Foto: Jennie-Lie Kjörnsberg / Sveriges Radio

Lågt intresse för betalda extrajobb hos föreningar

3:08 min

Det går hittills trögt att få Dalarnas föreningar att nappa på statens erbjudande om betalda extraresurser. På ett informationsmöte kom bara fem, säger Neda Mostofi på Arbetsförmedlingen.

Extratjänster ska som namnet antyder inte vara något som redan finns i den ordinarie verksamheten, utan ska tillföra något extra. 

– Bland annat att gå ut och gå promenader med de äldre inom äldreomsorgen, säger Neda Mostofi, företagsrådgivare vid Arbetsförmedlingen i mellersta Dalarna.

Den 1 juli i år utvidgade regeringen reglerna för extratjänster så att inte bara kommuner och landsting utan även ideella föreningar kan få anställda långtidsarbetslösa eller nyanlända på extratjänster. Det handlar om föreningar som sysslar med idrott, barn och ungdomar, social och kulturell verksamhet, samt trossamfund. 

– Men intresset är inte så stort. Vi måste nå ut mer och ordna fler informationsmöten, säger Neda Mostofi. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".