Markus Åkerblom och några av spelarna
Markus Åkerblom (bilden) och Örjan Lindmark får lämna uppgiften som tränare för Leksands A-lag. Foto: Lars Svan/P4 Dalarna och Ulf Palm/TT.

Leksand sparkar tränarduo

Efter fem raka förluster får Leksands tränarpar, Markus Åkerblom och Örjan Lindmark, lämna sitt jobb. Vid söndagens match mot AIK står Jens Nielsen och Elias Granath i båset

Under lördagseftermiddagen meddelade Leksands IF att man byter ut ledning i båset. Det var förlusten mot Tingsryd i fredags som fick klubbledningen att agera.

Så här säger Mikael Karlberg i sportrådet:

- Vi måste få ut mer av spelartruppen vi har och måste agera innan fler matcher rinner oss ur händerna. Jens och Elias har inlett säsongen bra med vårt J20-lag och dom är beredda att ta över med kort varsel. Vi har haft många möten under veckan och alla inblandade är överens om den här lösningen för föreningens bästa.

- Markus Åkerblom och Örjan Lindmark har båda fått erbjudande om att jobba kvar i föreningen. Örjan har tackat ja till att träna J20 och jobba vidare med våra talangfulla backar, avslutar Mikael Karlberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".