#metoo

Sohrab Fadai: Vi tiger ihjäl trakasserier!

3:44 min

Ju fortare vi inser att vi har en mansnorm som är skadlig desto snabbare kan vi göra något åt det! Så säger Sohrab Fadai i Falun, som reaktion efter kampanjen #metoo, där många skriver om att de blivit sexuellt trakasserade.

Berätta din historia under #metoo på vår sida på Facebook.

Det hela med #metoo tog fart efter skandalen kring filmproducenten Harvey Weinstein som har skakat om Hollywood, och skådespelaren Alyssa Milano har uppmanat kvinnor att berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #metoo i syfte att visa hur utbrett problemet är.

Och historierna som kommer in under hashtaggen är allt från att blivit nypt i rumpan på krogen, att tjejer blivit indragna på toaletten på mellanstadiet, om blickar från kollegor, om sexuella skämt och om kommentarer.

Sohrab Fadai i Falun skrev ett inlägg på Facebook om just det här med sexuella trakasserier. Hör intervjun med honom här i ljudfilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista