Man tafsar. Foto: Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Sveriges Radio.
Gunilla Carstensen är forskare i sociologi och arbetsvetenskap på Högskolan Dalarna
2 av 2
Gunilla Carstensen är forskare i sociologi och arbetsvetenskap på Högskolan Dalarna, och hon menar att det är överraskande att folk väljer att gå ut och berätta om vad de utsatts för. Foto: Privat.
#metoo

Forskare: #metoo kan göra att man tar problemet på allvar

3:19 min

Att många nu går ut och berättar om sexuella trakasserier under taggen #metoo, är positivt men förvånande. Det säger forskaren Gunilla Carstensen på Högskolan Dalarna.

Det talas redan om det som det största uppropet på sociala medier någonsin, hashtaggen #metoo, där framförallt kvinnor går ut och berättar om sexuella trakasserier och övergrepp de utsatts för.

Gunilla Carstensen är forskare i sociologi och arbetsvetenskap på Högskolan Dalarna, och hon har forskat i många år om hur vi pratar om sexuella trakasserier. Hennes arbete har bland annat resulterat i en avhandling som heter Sexuella trakasserier finns nog i en annan värld.

Och det som sker just nu är förvånande säger Gunilla Carstensen i intervjun som du kan höra här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".