Leksand
Glad publik i Leksand. Foto: Ulf Palm/TT

Leksand hittade segerreceptet

4:33 min

Kanske är Leksand på väg att hitta ett vinnande spel. Under fredagskvällen vann laget mot Karlskoga med 4-0 efter en övertygande insats.

Med nye tränaren Leif Carlsson i båset ville leksingarna visa upp sig från en bra sida. Totalt sett gjorde laget en prestation av hög klass, men matchen var jämnare än siffrorna visar.

Leksand borde ha gjort fler mål än ett (Alex Friesen) under den första perioden, som var lagets bästa av de tre. Istället kom ytterligare två (Mattias Ritola och Fredrik Forsberg) vackra fullträffar i mittenronden och dalalaget fick på så sätt lite marginal.

Det avgörande 4-0 (Jesper Ollas) kom drygt sju minuter in i den tredje perioden. Och därefter var segern aldrig hotad. Unge målvakten Jonas Arntzén fick hålla nolla, och det nya tränarparet Leif Carlsson och Jens Nielsen kunde glädja sig åt en hel del saker.

– Hela laget gör en mycket bra prestation, och vi får glädjas nu ikväll. Sedan gäller det att fortsätta jobba hårt för att nå framgång, sa Leif Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".