En person kör ett militärgrönt fordon med texten Försvarsmakten på.
Oscar Wallin säger att epa-traktorer är både ett intresse och ett viktigt transportmedel för ungdomar i Älvdalen som bor utanför tätorten. Foto: Privat/Ulf W Photography

Motorintresserade unga vill tas mer på allvar

3:12 min

Ungdomar i Älvdalen protesterar mot att deras motorintresse inte tas på tillräckligt allvar. Det är så mycket som sätter stopp för oss, säger 16-årige Oscar Wallin.

– Vi har varit på Nässjön och sladdat och nu är det stopp för det, men det blev mindre buskörning i Älvdalen när vi fick vara där och leka av oss, säger Oscar Wallin.

Han och ett 100-tal till demonstrerade i går i Älvdalen med sina a-traktorer, bilar och mopeder, i protest mot försvårande regler. De lämnade också ett brev till kommunalrådet om att motorföreningen borde få en egen lokal att vara och skruva i.

– Vi har skrivit om bullerdagar också, vi hoppas att man kan få ansöka om sådana dagar när det inte är olagligt att väsnas, säger Oscar Wallin. 

Vad säger då Älvdalens kommun om ungdomarnas önskemål? 

– Vi jobbar seriöst tillsammans med föreningen och kommer att fortsätta med det, säger kommunalrådet Peter Egardt (S). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".