Dalkurds Kujtim Bala (17, th) med bollen under lördagens fotbollsmatch i Superettan mellan Dalkurd FF och Gais på Domnarvsvallen
Dalkurds Kujtim Bala (17, th) med bollen under lördagens fotbollsmatch i Superettan mellan Dalkurd FF och Gais på Domnarvsvallen. Foto: Ulf Palm/TT.

Uppgifter: Dalkurd kommer flytta till Uppsala

2:24 min

Mycket pekar nu på att Dalkurd kommer att flytta till Uppsala. Detta enligt Upsala Nya tidning. Sirius är väldigt arga för de vill inte dela hemvist med en konkurrent, säger sportreporter Daniel Meisels.

I lördags blev Borlängelaget klart för allsvenskan, men det är fortsatt oklart var man kommer att spela sina matcher i framtiden.

Men enligt Upsala Nya Tidning så verkar en flytt dit till säsongen 2020 vara klar. Uppsala kommun har nämligen valt att ändra planlösningen från två hemmalag, Sirius och Uppsala Fotboll, till tre, enligt tidningen. 

– Det är ju bekräftat att det är Sirius, Uppsala fotboll och Dalkurd som är intresserade av varsin hemvist, säger Daniel Meisels, sportreporter på UNT. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista