Jonas Nygren och Kenneth Persson har skjorta och kavaj och tittar in i kameran. I bakgrunden syns en korridor med ett par personer i.
Jonas Nygren, regeringens utredare mot segregation, och Kenneth Persson (S), kommunalråd i Borlänge. Foto: Stefan Ubbesen / Sveriges Radio

Borlänge med i regeringens arbete mot segregation

2:29 min

Borlänges försök att integrera mera har lockat regeringens utredare att komma på studiebesök. Vi är här för att lyssna och lära, säger utredaren Jonas Nygren.

Han har fått uppdraget att starta en myndighet mot segregation och reser nu runt i landet för att samla in relevantkunskap.

– Vi ser att Borlänge under lång tid haft många som kommit till Sverige ganska sent. Borlänge har många bra projekt men behöver kanske lite stöttning, säger Jonas Nygren. 

– Jag är tacksam för om vi kan få hjälp och stöd i Borlänge, säger Kenneth Persson (S), kommunalråd i Borlänge, och fortsätter:

– Det är klart att det finns utmaningar – vi har en segregation – men vi har också många bra idéer på gång och ett bra samarbete med civilsamhället.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista