Snötäckt grusyta med et hus och ett stort vitt mässtält. Infällda bilder på hockeyspelare, fyllda bokhyllor och en hopphage på en skolgård.
Här på Strandenområdet i centrala Mora kan en ny multiarena komma att byggas - med plats för såväl ishockey som skola och kultur. Foto: Anna Lindgren / Sveriges Radio

Ny multiarena i Mora kan rymma både hockey och skola

2:51 min

Skola, hockeyarena och kulturscen under samma tak? Blir en sådan multiarena verklighet i Mora så kan nuvarande idrottshallar bli bostäder, säger kommunalrådet Anna Hed (C).

I går kväll samlades politiker i Mora men också representanter från hockeylaget Mora IK och teknikföretagare för att diskutera hur man kan samla flera olika verksamheter under samma tak – i en multiarena.

– Och då vill vi se om vi kan nyttja den till flera olika behov. Kan en 7--9-skola rymmas? Kan en kulturscen rymmas? Och så vidare, säger Anna Hed (C), kommunalråd i Mora. 

Möjlig byggplats är Strandenområdet, som i dag till stora delar är en stor grusplan mitt i Mora. OM en multiarena blir verklighet exempelvis där, kan nuvarande anläggningar ge plats för bostäder. 

Inga beslut togs dock på mötet i går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista