Två spelare från Kvarnsveden och Jonas Björkgren
1 av 2
Kvarnsveden åker ur damallsvenskan. Jag är ytterst ansvarig för det här, säger tränaren Jonas Björkgren. Foto: Ulf Palm och Adam Ihse/TT.
Kvarnsveden Tabitha Chawinga
2 av 2
Kvarnsveden får lämna damallsvenskan. Foto: Pelle Marklund.

Kvarnsveden åker ur damallsvenskan

3:00 min

Under söndagen blev det klart att Kvarnsveden åker ur damallsvenskan. Möjligheten att rädda kontraktet i sista omgången finns inte.

Efter att Göteborg besegrat Djurgården med 1-0 finns det ingen chans att kliva upp ovanför nedflyttningsstrecket. Det skiljer fyra poäng upp till Vittsjö ovanför strecket.

Kvarnsveden har haft en tuff säsong med några allvarliga knäskador på viktiga spelare. Dessutom har laget tappat poäng i flera matcher mot sämre motstånd och det blev väldigt avgörande.

Förlusten mot LB 07 för någon vecka sedan blev en bidragande orsak. Där åkte Kvarnsveden på ett sent baklängesmål. Med en poäng där hade serien levt in i den sista omgången.

Nu väntar en tid av resonemang med spelare och ledare för nästa säsongs lagbygge. Ledningen, med Olle Davidsson i spetsen, ser gärna ett snart återtåg till damallsvenskan, men det kräver ju att en stor del av spelartruppen vill vara kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista