Tre kvinnor och en person som håller upp en skylt med texten #metoo.
Monica Lundin (L), Anna Hed (C) och Sofia Jarl (C) är några av de dalapolitiker som ställt sig bakom #imaktenskorridorer, ett av allt fler upprop till följd av #metoo-rörelsen. Foto: Sveriges Radio och Pixabay
#metoo

Flera dalapolitiker bakom uppropet mot sexism i politiken

2:00 min

Jag är chockad över hur utbrett det här är. Det säger Anna Hed (C), kommunalråd i Mora, en av över 1300 politiker som skrivit under #imaktenskorridorer, och som reagerar över hur många som vittnar om sexuella trakasserier.

Det var naturligt för mig att ställa mig bakom uppropet. Det här är inte okej, säger Anna Hed.

Vad tror du att sådana här upprop kan leda till? 

– Nu när det blir en sådan bredd, när det är i många olika branscher som man ställer sig upp och säger ifrån, då tror jag faktiskt att det kan göra skillnad, säger hon. 

 Andra dalapolitiker som skrivit under uppropet mot sexuella trakasserier och övergrepp inom politiken är Maria Strömkvist (S), Sofia Jarl (C), Frida Holmgren (V), Kajsa Fredholm (V), Maria Alfredsson (MP), och Monica Lundin (L).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".