En lastbil bromsar i yrande snö.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT.

Snön ställer till med trafikproblem

Under kvällen och natten har det fortsatt att vara stora trafikproblem i Dalarna på grund av snön.

– De är ute med allt som finns. Det är stora trafikstörningar, det är långtradare som står stilla på grund av både snö och halka, säger Yasmine Boulechfar, Trafikverkets pressinformatör.

I Silverhöjden, söder om Grängesberg, var det varit flera lastbilar som stod stilla i den långa backen, och trafiken stördes också av ett träd som fallit över vägen där.

– Samtliga resurser är ute och plogar och halkbekämpar.

På grund av snön så har det fallit ned träd över vägarna, bland annat i Vikarbyn, vid Ryggen utanför Falun och på riksväg 50, söder om Borlänge.

Sent i går kväll föll ett träd ned över vägen och träffade en bil i närheten av Grängesberg. En bilist körde in i ett träd i natt som var på vägen i närheten av Idkeberget, söder om Borlänge. Ingen ska ha skadats.

Även tågen har drabbats av snön. Det har varit stora förseningar under kvällen på tågen på väg österut mot Stockholm från Falun och Borlänge. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista