En polis med hund och blodfläckar
1 av 3
En person har avlidit efter ett stort bråk mellan nio personer i Falun i natt. Foto: Maria Krums Vabins.
En boende i Karlslund och en polis
2 av 3
Isak som bor i området märkte av händelsen i natt. Foto: Mari Krums Vabins.
En polis med en hund
3 av 3
Fyra personer har gripits, och av dem är två anhållna och polisen rubricerar det hela som mord, mordförsök och två fall av grov misshandel. Foto: Maria Krums Vabins.

En död efter bråk i Falun - polisen utreder mord

3:03 min

En person har avlidit efter ett stort bråk i Karlslund i Falun i natt. Polisen rubricerar det hela som mord. Ytterligare personer har skadats, en svårt, och fem personer är nu anhållna misstänkta för brotten.

En person har avlidit efter ett stort bråk mellan nio personer i Falun i natt. Händelsen rubriceras som misstänkt mord. Tre andra personer är också förda till sjukhus, en av dem hade livshotande skador men detta har under dagen stabiliserats.

Larmet om bråket kom vid midnatt. Nio personer mellan 20 och 25 år var inblandade i bråket, och de hade tillhyggen, bland annat kniv.

Fem personer är nu anhållna misstänkta för delaktighet i brotten, och polisen rubricerar det hela som mord, mordförsök och två fall av grov misshandel.

Under natten har polisen hört vittnen och gjort en teknisk undersökning på platsen. Nu fortsätter arbetet att ta reda på vad som hänt, bland annat kommer de inblandade att höras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".