Carl-Oskar Bohlin och en anonym person
1 av 2
Riksdagsledamoten Carl-Oskar Bohlin (M) kritiserar nya migrationsöverenskommelsen och menar att överenskommelsen frånträder ju den grundläggande idén att det är de som har skyddsskäl som ska få stanna.
Marie Olsson.
2 av 2
Riksdagsledamoten Marie Olsson (S) är dock för överenskommelsen.

Han kritiserar regeringens migrationsöverenskommelse

4:08 min

Tusentals ensamkommande unga som uppgav att de var under 18 år när de kom till Sverige 2015 kan få rätt att stanna i landet. Men den här migrationsöverenskommelsen har fått kritik.

Hör debatt om detta mellan riksdagsledamöterna Marie Olsson (S) från Orsa och Carl-Oskar Bohlin (M) från Borlänge.

I veckan presenterade regeringen en migrationsöverenskommelse som innebär att tusentals ensamkommande unga som uppgav att de var under 18 år när de kom till Sverige 2015 kan få rätt att stanna i landet.

Förslaget är tänkt att träda i kraft nästa sommar, men måste få stöd av en majoritet i riksdagen för att bli verklighet.

Moderate riksdagsledamoten Carl-Oskar Bohlin från Borlänge är starkt kritisk.

– Den här överenskommelsen frånträder ju den grundläggande idén att det är de som har skyddsskäl som ska få stanna, säger han.

Riksdagsledamoten Marie Olsson (S) från Orsa, säger dock så här om överenskommelsen:

– Jag tror på det här, vi socialdemokrater tror på det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".