Hans Unander
Vi har sett en tendens att det bara minskar på statlig närvaro i kommunen, och det här är ett sätt att vrida tillbaka. Att det är viktigt att vi som bor längre bort från större orter också har en möjlighet att få en statlig närvaro, säger Hans Unander (S), kommunalråd i Malung-Sälen. Foto: P4 Dalarna/Anders Wiklund, TT.

Servicekontor öppnar i Malung-Sälen

1:51 min

Trots att det bara innebär ett fåtal nya jobb så är det bra för kommunen att regeringen nu beslutat att öppna ett servicekontor i Malung-Sälen. Det säger kommunalrådet Hans Unander (S).

Idag meddelande regeringen att tio nya servicekontor ska öppnas runt om i landet, där man ska kunna få samlad hjälp av Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Och ett av de här tio kontoren öppnas alltså i Malung-Sälen. Och även fast det bara handlar om ett fåtal jobb så är det värt att jubla, menar Hans Unander, socialdemokratiskt kommunalråd i Malung-Sälen.

- Ja det är en princip som bryts nu. Vi har sett en tendens att det bara minskar på statlig närvaro i kommunen, och det här är ett sätt att vrida tillbaka. Att det är viktigt att vi som bor längre bort från större orter också har en möjlighet att få en statlig närvaro, säger Hans Unander (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista