Polisbil under utryckning.
Arkivbild Foto: Vilhelm Stokstad/TT.

Lastbil och flera bilar inblandade i krock - totalstopp i trafiken

0:50 min

En stor trafikolycka har inträffat strax norr om Falun på riksväg 50. En lastbil har kört in i flera bilar.

En lastbil har kolliderat med ett tiotal bilar på riksväg 50 i höjd med Yttertänger. Polisens presstalesperson Christina Hallin beskriver olycksplatsen som "kaotisk".

– Det är rätt så kaotiskt på platsen i och med att det är så många bilar inblandade. Ingångsuppgifterna vi har är att lastbilen har kört in i bilar både i samma fil och i mötande fil, säger Christina Hallin, presstalesperson på Polisen.

Polispatruller och räddningstjänsten är på på olycksplatsen. De personer som befann sig i de inblandade bilarna samt lastbilen ska finnas kvar på platsen fortfarande. Ingen person rapporteras ha skadats allvarligt.

Vägen är avstängd efter kollisionen. Båda färdriktningar påverkas av olyckan och det är totalt stopp i trafiken kring platsen.

– Just nu är det väldigt rörigt och vägen är avstängd. Överhuvudtaget är det väldigt halt också i det här området så man ska ta det med försiktigt på vägarna runtomkring Falun-området, säger Christina Hallin, presstalesperson på Polisen.

Larmet inkom vid klockan 14:30 på torsdagen. Polisen och räddningstjänsten undersöker vad som orsakat olyckan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista