En person som dricker energidryck
1 av 2
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT
Mia Ericson, docent vid Göteborgs universitet, och Marie Clasgård, tidigare lärare och grundare av stiftelsen Sportfront mot droger, våld och rasism.
2 av 2
Mia Ericson, docent vid Göteborgs universitet, och Marie Clasgård, tidigare lärare och grundare av stiftelsen Sportfront mot droger, våld och rasism. Foto: Maria Krums Vabins

Skolpersonal får kunskap om energidryckers konsekvenser

2:04 min

Energidrycker är populärt bland ungdomar, men det kan vara dåligt för deras hälsa. I dag samlar därför Länsstyrelsen Dalarna skolpersonal och företagshälsovård från hela länet för att sprida kunskap om konsekvenser.

Dricker du eller dina barn energidryck? Delta i diskussionen i våra sociala medier!

Flera ungdomar som vi pratat med berättar att de dricker energidrycker från någon gång i månaden till varje dag. Flera har hört talas om att det kan vara dåligt för hälsan men många dricker ändå.

– Kroppen är ju ganska bra på att säga i från när den behöver vila, så att vi lurar den med koffein är inte jättebra, säger Mia Ericson, docent vid Göteborgs universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista