Vänsterpartisten Frida Holmgren och Vänsterpartiets logga.
1 av 2
Vänsterpartisten Frida Holmgren, andra vice ordförande i Vänsterpartiets distriktsstyrelse i Dalarna. Foto: Patrick Trädgårdh/TT och privat
Patrik Liljeglöd
2 av 2
Det finns personer i distriktet som har ifrågasatt hennes anmälan. Jag litar fullständigt på Frida, säger Patrik Liljeglöd, ordförande för Vänsterpartiet i Dalarna. Foto: Stefan Ubbesen.

Brist på stöttning efter anmälan mot Ohly - nu lämnar Holmgren (V) sitt politiska uppdrag

1:57 min

Frida Holmgren lämnar uppdraget som vice ordförande i Vänsterpartiet Dalarna. Anledningen är brist på stöttning från partikamrater efter att hon anmält tidigare partiledaren Lars Ohly för sexuellt ofredande.

Frida Holmgren från Söderbärke polisanmälde i höstas Lars Ohly för sexuellt ofredande. Enligt Holmgren ska Ohly under vänsterdagarna i september ha tafsat på henne och tryckt upp henne mot en vägg.

Och sedan anmälan så har vissa partikamrater inte stöttat henne utan istället ifrågasatt och gjort narr av henne.

– Det finns personer i distriktet som har ifrågasatt hennes anmälan. Jag litar fullständigt på Frida, säger Patrik Liljeglöd, ordförande för Vänsterpartiet i Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista