Daniel Riazat , Cecilia Ronsten, Lena Olsson och Patrik Liljeglöd
1 av 2
Det är riksdagsledamoten Daniel Riazat från Falun, förra riksdagspolitikern Lena Olsson från Malung, förra dalaordföranden Cecilia Ronsten från Hedemora och nuvarande ordföranden Patrik Liljeglöd från Falun som bland annat skriver att dom vill ge sitt stöd till partistyrelsen att initiera ett uteslutningsärende. Foto: P4 Dalarna/TT.
Leif Lindström och Vänsterpartiets logga
2 av 2
Leif Lindström har enligt toppnamnen bland annat spridit en negativ bild av partiet. Foto: P4 Dalarna.

Toppnamn inom dalavänstern stöder uteslutning av Leif Lindström

1:46 min

Det har länge funnits problem med arbetsmiljön kring kommunalrådet och vänsterpartisten Leif Lindström i Borlänge. Det skriver fyra toppnamn inom Vänsterpartiet Dalarna.

Det är riksdagsledamoten Daniel Riazat från Falun, förra riksdagspolitikern Lena Olsson från Malung, förra dalaordföranden Cecilia Ronsten från Hedemora och nuvarande ordföranden Patrik Liljeglöd från Falun som bland annat skriver att dom vill ge sitt stöd till partistyrelsen att initiera ett uteslutningsärende.

Det är alltså inte bara händelserna runt vice länsordföranden Frida Holmgrens avgång som åberopas som skäl för uteslutning.

Uppdatering augusti 2018: Leif Lindström blev inte utesluten utan fick stanna i Vänsterpartiet men konflikten mellan honom och lokala partistyrelsen leder till att han inte tänker rösta på sitt eget parti i riksdagsvalet 2018

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista