Dalhalla
I ett brev till Operaföreningen skriver Landstingets kulturchef Malin Lagergren att landstinget inte tror att en liten ideell förening med begränsad ekonomi kan driva den dyra operaverksamheten i Dalhalla vidare och utveckla den. Foto: Stefan Ubbesen.

Styrelsen för Dalhalla opera avgår i protest

2:21 min

Landstinget kommer inte att ge något bidrag till Dalhalla opera nästa år. Det betyder att även pengarna från Statens kulturråd fryser inne. Styrelsen väljer därför att avgå då man känner att man inte kan fullfölja sitt uppdrag.

I ett brev till Operaföreningen skriver Landstingets kulturchef Malin Lagergren att landstinget inte tror att en liten ideell förening med begränsad ekonomi kan driva den dyra operaverksamheten i Dalhalla vidare och utveckla den.

Styrelsen avgår vid ett årsmöte som kommer att utlysas till början av februari.

– Vi orkar inte, det är en ideell förening där vi jobbar gratis och det yar för mycket kraft och tid, säger Sten Johannison-Thörne som är ordförande för Dalhalla opera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista