Isobel Hadley Kamptz och en bild från Södertörns tingsrätt
Journalisten och författaren Isobel Hadley Kamptz från Ludvika skriver i en uppmärksammad debattartikel i Expressen att det idag är i stort sett riskfritt att våldta någon. Foto: Bertil Ericson / TT.

Friande våldtäktsdomen ett hål i rättsstaten enligt författare

2:49 min

Här tronar ett hål mitt i rättsstaten! Så skriver journalisten och författaren Isobel Hadley Kamptz från Ludvika i en debattartikel i Expressen, efter den friande domen för gruppvåldtäkten i Fittja.

Det blev friande domar för alla åtalade som var misstänkta för en gruppvåldtäkt i Fittja söder om Stockholm i augusti förra året.

I brist på teknisk bevisning har ord stått mot ord och enligt domaren hade kvinnans vittnesmål lågt bevisvärde.

Efter den friande domen så har reaktionerna varit starka och många. Framför allt har en massiv kritik riktats mot polisens utredning, som många menar innehåller stora brister.

Journalisten och författaren Isobel Hadley Kamptz från Ludvika skriver i en uppmärksammad debattartikel i Expressen att det idag är i stort sett riskfritt att våldta någon, och det här är en text dom delats rejält i sociala medier det senaste dygnet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".