En massa gamla möbler och andra sopor som står utanför en sopstation
1 av 4
Så här ser det ut vid en sopstation i Falun: kontorsstol, mattor, stolar och en fotölj har ställts bredvid stationen. Foto: Lotta Rydén.
En massa gamla möbler och andra sopor som står utanför en sopstation
3 av 4
Det finns ju ett förbud mot nedskräpning, säger Håkan Ström, som är kommunikationschef för Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som ansvarar för sopstationerna. Foto: Lotta Rydén.

Här slängs gamla möbler bredvid sopstationen

2:14 min

En fotölj, en madrass, delar av ett bord, två matstolar, en kontorsstol och en kaffebryggare. Allt detta har människor slängt bredvid sopstationen vid Gamla Berget i Falun.

Hur ser det ut på sopstationerna där du bor? Berätta gärna och dela med dig av bilder på vår Facebooksida.

Mycket papper och mindre kartonger har slängts vid sopstationerna nu efter jul. Men samtidigt är det också många som placerar allt från tavlor till fåtöljer vid stationerna.

– Det finns ju ett förbud mot nedskräpning, säger Håkan Ström, som är kommunikationschef för Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som ansvarar för sopstationerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista