Patrik Liljeglöd och Vänsterpartiets logga
Patrik Liljeglöd vill inte gå in i detalj på uteslutningsärendena, men han menar att Vänsterpartiet var tvungna att reda ut konflikterna en gång för alla, även om det inneburit ett eventuellt förtroendetapp för partiet bland väljarna. Foto: Martin Eriksson/P4 Dalarna, Vänsterpartiet.

Liljeglöd (V): Vi låter inte en tystnadskultur råda

2:59 min

Interna konflikter och hot om uteslutningar har varit verkligheten de senaste veckorna för Vänsterpartiet i Dalarna. Men dalaordföranden Patrik Liljeglöd menar att partiet gjort rätt som tagit tag i problemen istället för att lägga locket på.

– Nu måste det här lösas en gång för alla. Vi kan inte bara sitta och ducka för frågor bara för att dom dyker upp inför ett val, säger Patrik Liljeglöd.

Konflikterna började i slutet av november när Frida Holmgren, vice ordförande i Dalarna, anmälde att hon utsatts för ett sexuellt ofredande av förre partiledaren Lars Ohly.

Polisutredningen mot Ohly lades ner, men Holmgren upplevde att två partikamrater - Borlänges kommunalråd Leif Lindström och Smedjebackens vänsterordförande Christer Larsson - inte tagit hennes anmälan på allvar.

Partiet inledde efter det uteslutningsärenden kring både Lindström och Larsson, som tillbakavisade alla anklagelser. Frida Holmgren avgick från sin post.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista