En skidlift och en skylt där det står Lavinområde
1 av 7
Efter senaste tidens kraftiga snöfall på Idre Fjäll, där det i terrängen är mellan 80 och 100 centimeter snö just nu, så har man i morse sprängt laviner för att minimera olyckor på fjället. Foto: Christine Olsson, Mats Lennartson/TT.
Fjället
2 av 7
Foto: Idre Fjäll.
Fjället
3 av 7
Och risken för laviner är stor. Foto: Idre Fjäll.
En person med en scooter på fjället
4 av 7
Därför har man idag sprängt bort laviner på Idre Fjäll. Foto: Idre Fjäll.
Två personer som är på ett fjäll
5 av 7
Foto: Idre Fjäll.
En bild från när de spränger en lavin
6 av 7
Foto: Idre Fjäll.
En lavin som sprängs
7 av 7
Allmänheten varnas för offpist-åkning. Foto: Idre Fjäll.

Lavinrisk - allmänheten varnas för offpist-åkning

1:32 min

Man ska akta sig för att ge sig ut i terrängen på fjället. Det säger Jonny Persson som är arbetsledare på Idre Fjäll, och en av de som i morse sprängde laviner på fjället.

Efter senaste tidens kraftiga snöfall på Idre Fjäll, där det i terrängen är mellan 80 och 100 centimeter snö just nu, så har man i morse sprängt laviner för att minimera olyckor på fjället.

– Det är ju lavinrisk i alla brantare sluttningar och man ska akta sig för att ge sig ut i okänd terräng, säger Jonny Persson, som är lift- och driftarbetsledare på Idre Fjäll och en av dem som i morse sprängde laviner på Idre Fjäll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista