East Harbour Café kvar

En enig kommunstyrelse i Falun beslutade i går kväll att den nedläggningshotade ungdomsgården East Harbour Café i centrala Falun blir kvar. Det kan till och med bli tal om att ungdomsgården får utöka sin verksamhet.
Fritidsstyrelsen i Falun beslutade för en knapp månad sedan att lägga ned ungdomsgården East Harboour Café. Anledningen är att fritidsstyrelsen måste spara pengar. Men beslutet skapade genast starka reaktioner och många röster för att rädda gården höjdes. I går kväll beslutade alltså en enig kommunstyrelse att ungdomsgården skall få vara kvar. Och det falupartistiska kommunalrådet Maria Wilje säger att kommunen nu skall undersöka om verksamheten på gården kan utökas. Fritidsledaren Per Staffas som arbetar på East Harbour café säger till Radio Dalarna att han naturligtvis är mycket glad över kommunstyrelsens beslut men också att han aldrig riktigt trott att nedläggningsbeslutet skulle drivas genom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".