Skylt till Äventyrsgruvan och polisen Christina Hallin
1 av 4
Christina Hallin är polisens presstalesperson och finns på plats vid Äventyrsgruvan där en kvinna omkom i en dykolycka i söndags. Foto: Maria Krums Vabins.
Bil, avspärrningsband och en person på en skogsbilväg vid Tuna Hästbergs gruva.
2 av 4
Det är avspärrat runt Tuna Hästbergs gruva där bärgning ska se idag. Foto: Maria Krums Vabins
Folk runt Tuna Hästbergs gruva
3 av 4
Det var i söndags som en kvinna, en rutinerad dykare från Finland, omkom i en dykolycka i Tuna Hästbergs Gruva, som ligger mellan Borlänge och Ludvika. Foto: Maria Krums Vabins
Tuna Hästbergs gruva.
4 av 4
Tuna Hästbergs gruva. Foto: Peter Dahlqvist.

Omkomna dykarens kropp nu bärgad ur gruvan

2:08 min

I dag har dykare från Försvarsmakten och polisen bärgat kroppen efter den kvinna som i söndags omkom i en dykolycka i Tuna Hästbergs gruva.

Under fredagseftermiddagen lyckades dykare från Försvarsmakten gå ner och bärga kvinnans kropp ur gruvan som ligger mellan Borlänge och Ludvika.

– Nu kommer det att göras en rättsmedicinsk under sökning av kroppen för att fastställa dödsorsak, och tekniker kommer att ta hand om utrustningen och gå igenom den för att se om det fanns något där som var anledning till händelsen, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista