Tjärna Ängar i Borlänge
1 av 3
Tjärna Ängar i Borlänge. Foto: Sari-Anna Söderman, Sveriges Radio
Mats Lagerblad
2 av 3
Mats Lagerblad. Foto: Sari-Anna Söderman, Sveriges Radio
Kommunpolis Erik Gatu i Tjärna Ängar i Borlänge
3 av 3
Kommunpolis Erik Gatu bodde själv i detta hus i Tjärna Ängar i flera år på 1970-talet. Foto: Sari-Anna Söderman, Sveriges Radio

Polisen vill satsa på de unga i Tjärna ängar

4:33 min

Ungdomar måste vara i fokus när man vill lösa den socioekonomiska problematiken och kriminaliteten i bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge, tycker Mats Lagerblad, lokalpolischef i Borlänge.

Polisens stora utmaning i Tjärna Ängar är en omfattande narkotikahantering, säger Mats Lagerblad som är lokalpolischef i Borlänge.

Unga, tonåringar och unga vuxna. Det är där man måste göra sina insatser och man måste göra det på bästa sätt.

Brottsförebyggande rådet har under ett år samordnat ett projekt för att förebygga brottslighet i utsatta områden. Borlänge är den enda dalakommunen som har varit med i projektet.

I projektet har polisen, Borlänge kommun och Tunabyggen lärt sig samla information och analysera händelserna i bostadsområdena Tjärna ängar, Jakobsgårdarna och Bullermyren med en enhetlig metodik. Aktörerna träffas minst varannan vecka och ger varandra en aktuell lägesbild om områdena ur sina egna synvinklar. Projektet slutar nu i januari men det nya arbetssättet kommer att användas även i framtiden.

Det handlar om att göra det bästa möjliga med de här skattepengarna som vi använder oss av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista