Arbetsmarknads- och socialnämndens ordförande Kenneth Persson (S) Foto: Lotta Rydén
Kenneth Persson (S), kommunalråd i Borlänge. Foto: Lotta Rydén

Kenneth Persson (S): Handlar inte om alternativ rättsskipning

2:56 min

Borlängepolitikern Kenneth Persson (S) har anklagats för att ha undanhållit sanningen för polisen om en bilvandalisering i somras. Nu svarar han på kritiken.

– Jag vill nog påstå att det inte handlar om alternativ rättsskipning, säger Kenneth Persson (S), ordförande för arbetsmarknads- och socialnämnden i Borlänge tillika ordförande i det lokala brottsförebyggande rådet.

– Det är bara att erkänna att vi haft en konflikt (polisen i Borlänge och Kenneth Persson, reds. anm.) och den borde kunna lösas upp på ett rimligt sätt.

Det har också kommit fram att Kenneth Persson i ett sms till en person från den nazistiska sajten Nordfront, som intervjuade honom, har sagt att han misstänker att han kan vara avlyssnad av polisen.

Kenneth Persson säger till Dalarnas tidningar att det var ironiskt menat och att han gör en rejäl pudel.

– Jag var hårt pressad efter att jag ifrågasatts av polisen. Det var klantigt och djupt olyckligt, säger Kenneth Persson till Dalarnas tidningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista