En lapp, en man framför ett bostadshus samt bild på en annan man.
Christian Kirkman-Möller, VD för Krylbostäder, uppmanar sina hyresgäster att låta bli att rösta på Socialdemokraterna i Avesta efter en vattentvist med kommunens VA-bolag. VA-bolagets agerande försvaras av Avestas kommunalråd, Lars Isacsson (S). Foto: Matilda Eriksson-Rehnberg, Stefan Ubbesen, Avesta kommun. Montage: Jennie-Lie Kjörnsberg

Avestas S-kommunalråd om Krylbostäders försök att påverka valet

2:18 min

Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) svarar nu på att Krylbostäders VD Christian Kirkman-Möller avråder sina hyresgäster från att rösta på Socialdemokraterna.

Krylbobostäder satte upp lappar i hyreshusen sedan VA-bolaget i Avesta kommun hotat att stänga av vattnet till följd av obetalda vattenräkningar. På lapparna uppmanade VD, Christian Kirkman-Möller sina hyresgästerna att i höstens kommunval rösta på andra än Socialdemokraterna, som i dag styr Avesta kommun.

Dessutom hävdade han socialdemokraterna försökt använda avstängningen som ett sätt att vinna politiska fördelar. Kommunalrådet Lars Isacsson är inte särskilt imponerad av det utspelet:

– Nej, kommunstyrelsen fick i måndags information om att VA-bolaget satt upp en tidsfrist för betalning av fakturorna. Ingen tyckte annat än att det var helt rätt!

Krylbobostäders VD tycker att kommunen handlat på ett näst intill kriminellt sätt när socialdemokraterna tagit hyresgästerna som gisslan i ett försök att få vattenräkningen betald. Det är hårda ord, men Lars Isacsson tar dem med ro.

– Vi har inte gjort något fel och jag är vid det här laget ganska van vid hårda ord från Christian Kirkman-Möllers sida, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista