Leif Lindström sitter vid änden av ett bord med mikrofoner och tevekameror riktade mot sig.
Leif Lindström (V) fortsätter som kommunalråd i Borlänge resten av mandatperioden men ställer inte upp till omval i höst, efter uppmaning av partistyrelsen.

Trots hårda interna kritiken – Leif Lindström utesluts inte ur Vänsterpartiet

2:35 min

Borlänges kommunalråd Leif Lindström får stanna i Vänsterpartiet - men ställer på uppmaning inte upp till omval. Jag kan ju inte jobba med dem som velat utesluta mig, säger han.

Vänsterpartiets distriktsstyrelse i Dalarna ville utesluta Leif Lindström, på grund av att han skulle ha förlöjligat och ifrågasatt partikollegan Frida Holmgren från Söderbärke efter att hon anmält förre partiledaren Lars Ohly för sexuellt ofredande.

Detta nekade Leif Lindström till, och Vänsterpartiets partistyrelse har nu beslutat att han inte utesluts ur partiet. Däremot uppmanas han att inte kandidera till några tyngre poster i kommunvalet.

Leif Lindström ställer inte heller upp till omval men vill fortsätta arbeta partipolitiskt trots förtroendesprickan mellan honom och partikamrater i Dalarna.

– Men jag kan ju inte jobba med dem som velat utesluta mig, säger han.

Vänsterpartiets partistyrelse skriver i ett pressmeddelande att diskussionsklimatet inom daladistriktet länge har varit ett problem, och att det inte bara gäller Leif Lindström, och att de är angelägna om att skapa ett bättre samarbetsklimat inom Dalarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista